سهم بازار و نحوه محاسبه ان چگونه است؟

در صنعت بازاریابی، احتمالاً هر از چند گاهی اصطلاح “سهم بازار” را شنیده اید، اما این به چه معناست؟ چرا ضروری است و چگونه محاسبه می شود؟ به عنوان بازاریاب، درک سهم بازار بسیار مهم است تا بدانید شرکت شما در برابر رقبا چه رتبه‌ای دارد و می‌توانید استراتژی‌های بازاریابی جدیدی را برای دستیابی به مشتریان بالقوه بیشتر توسعه دهید. در این پست، سهم بازار و نحوه محاسبه آن چگونه است؟ مثال‌هایی از زندگی واقعی ارائه می‌کنیم و توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توانید سهم خود را افزایش دهید.

فرض کنید مصرف کنندگان 100 تی شرت می خرند و 70 تی شرت از شرکت A، 25 تی شرت از شرکت B و 5 تی شرت از شرکت C هستند. در این صورت، شرکت A سهم بازار 70% را در اختیار دارد و رقیب صنعت پیشرو است.سهم بازار معمولاً برای یک دوره خاص، مانند فروش سالانه یا فصلی، محاسبه می شود و گاهی اوقات بر اساس منطقه از هم جدا می شود.

1-فرمول سهم بازار

محاسبه سهم بازار به شما درک کلی از موقعیت خود در صنعت می دهد، اما درک اینکه چگونه با رقبای مستقیم خود مقایسه می کنید نیز مفید است.

2-سهم نسبی بازار

سهم نسبی بازار عملکرد شما را با رهبران صنعت مقایسه می کند.به جای استفاده از کل درآمد صنعت، شما سهم بازار خود را بر سهم بازار رقیب برتر خود تقسیم می‌کنید و نتیجه را در 100 ضرب می‌کنید. نتیجه به شما بخشی از بازاری را که در اختیار دارید در رابطه با مهم‌ترین رقیبتان نشان می‌دهد. تصویر زیر فرمول سهم نسبی بازار را نشان می دهد.

فرمول سهم بازار نسبی

1-نمونه هایی از سهم بازار

ممکن است درک سهم بازار با مثال‌های واقعی آسان‌تر باشد، بنابراین در زیر به برخی از مشاغلی که ممکن است قبلاً با آن‌ها آشنایی داشته باشید، می‌پردازیم.

2-سهم بازار نایک

نایک بخشی از صنعت کفش و پوشاک ورزشی است که تجهیزات ورزشی مختلف، کفش‌های معمولی و لوازم جانبی را به فروش می‌رساند.سهم نایک در بازار جهانی پوشاک ورزشی 43.7 درصد برآورد شده است. این برند یک رقیب صنعتی برای آدیداس و Under Armour است.

3-سهم بازار تسلا

تسلا بخشی از صنعت خودروسازی است و خودروهای الکتریکی (EVs) تولید می کند. در صنعت خودروهای برقی ایالات متحده، تسلا بیش از 70 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد.

درک این نکته ضروری است که بازار خودروهای برقی در سراسر جهان به طور قابل توجهی کوچکتر از خودروهای استاندارد است. سهم بازار EV در صنعت خودرو 2.8 درصد و سهم تسلا 0.8 درصد است. این تفاوت ها قابل توجه هستند، بنابراین تجزیه و تحلیل سهم نسبی بازار برای مقایسه کسب و کار خود با رقبای مستقیم خود و نه صرفاً بازار به عنوان یک کل، حیاتی است.

4-Spotify

Spotify یک پلتفرم پخش موسیقی است و با 31 درصد از بازار، بیشترین سهم بازار پخش موسیقی را دارد.دومین سهم بازار متعلق به اپل موزیک (15 درصد) و پس از آن آمازون موزیک (13 درصد)، تنسنت (13 درصد) و یوتیوب (8 درصد) است.

5-آمازون

شرکت تجارت الکترونیک آمازون دارای سهم بازار تجارت الکترونیک ایالات متحده 37.8٪ است و پیشروترین خرده فروش آنلاین در این کشور است. رتبه دوم به والمارت با 6.3 درصد و رتبه سوم به اپل با 3.9 درصد تعلق دارد.

6-target

آخرین آمار نشان می‌دهد تارگت با ۳۸ درصد سهم بازار، بزرگترین خرده‌فروش فروشگاه بزرگ در ایالات متحده است. والمارت و میسی هر دو با 13 درصد در رتبه دوم قرار دارند.

7-chew

Chew یک خرده فروش آنلاین محصولات حیوانات خانگی و مواد غذایی با سهم بازار 40٪ در ایالات متحده است. این شرکت قصد دارد در سال 2024 به بازار جهانی گسترش یابد و انتظار می رود تا سال 2030 20٪ از بازار خارج از ایالات متحده را به دست آورد.

8-سهم بازار گوگل

سهم گوگل 92.37 درصد از بازار را به خود اختصاص داده است. این شرکت بر رقابت مسلط است، زیرا دومین رهبر بزرگ صنعت بینگ با سهم بازار تنها 3.57٪ است.هنگامی که سهم بازار خود را محاسبه کردید و متوجه شدید که چگونه با رقبای صنعت خود ارتباط برقرار می کنید، می توانید استراتژی افزایش درآمد کلی خود را شروع کنید.

چگونه سهم بازار خود را افزایش دهیم؟

در زیر چند استراتژی وجود دارد که شرکت شما می تواند برای گسترش سهم بازار خود از آنها استفاده کند.

1-قیمت های پایین تر

یک راه عالی برای رقابت در صنعت خود، ارائه قیمت های پایین است. این قیمت های کم ارزش گسترش سهم بازار شماست زیرا مصرف کنندگان معمولاً به دنبال محصولات ارزان تر هستند.با این حال، توجه به این نکته نیز مهم است که گزینه ارزان برای هر برندی مناسب نیست. شما می‌خواهید مطمئن شوید که محصولات را به‌طور مناسبی قیمت‌گذاری می‌کنید تا ارزشی برای مشتریان فراهم کنید، اما فرصت‌های درآمدی را برای شکست دادن رقبا از دست ندهید.

2- محصولات و ویژگی های جدید را نوآوری کنید!

شرکت‌هایی که نوآوری می‌کنند و فناوری جدید را به میز عرضه می‌کنند، اغلب شاهد افزایش سهم بازار خود هستند.محصولات و ویژگی های جدید مشتریان جدیدی را جذب می کند که به عنوان کسب نیز شناخته می شود، که عاملی محرک برای درآمدزایی است. مشتریان جدید خریدهای جدیدی انجام می دهند و به نوبه خود به حاشیه سود بیشتر و سهم بیشتر در درآمد کلی صنعت کمک می کنند. مشارکت های مهم تر مستقیماً به افزایش سهم بازار منجر می شود.

3- مشتریان خود را خوشحال کنید!

یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش سهم بازار، کار روی روابط موجود با مشتری است.شما می توانید با ارائه تجربیات استثنایی و وفاداری مشتری، با خوشحال کردن مشتریان فعلی، وفاداری مشتری را القا کنید. مشتریان وفادار به احتمال زیاد خریدهای تکراری انجام می دهند، که باعث افزایش درآمد کسب و کار شما و سهم آن در کل درآمد صنعت می شود. همانطور که در بالا ذکر شد، سهم درآمد بالاتر برابر با درصد سهم بازار بالاتر است.

4- آگاهی از برند را افزایش دهید!

آگاهی از برند و بازاریابی ملی نقش مهمی در تصاحب سهم بازار دارد. انتشار نام شما در آنجا مهم است، بنابراین مشتریان می دانند که شما چه کسی هستید. تبدیل شدن به یک نام شناخته شده و برند ترجیحی در یک صنعت به افزایش سهم بازار شما کمک می کند.به طور کلی، شرکت‌های بزرگ‌تر بیشترین سهم بازار را دارند، زیرا می‌توانند محصولات و خدمات را به طور کارآمدتر و مؤثرتر ارائه دهند.

اما چرا این مهم است؟ در زیر، بیایید بفهمیم سهم بازار چه تاثیری بر شرکت شما می‌تواند داشته باشد.سهم بازار در صنایعی که بر اساس درآمد اختیاری است، اهمیت بیشتری دارد. سهم بازار همیشه تاثیر قابل توجهی در صنایع در حال رشد ندارد. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که یک شرکت می تواند سهم بازار بسیار زیادی داشته باشد – همچنین به عنوان انحصار شناخته می شود.

به عنوان مثال، با صنایع در حال رشد با سهم بازار رو به رشد، شرکت ها همچنان می توانند فروش خود را افزایش دهند حتی اگر سهم بازار را از دست بدهند. از سوی دیگر، با صنایع درآمد اختیاری، مانند سفر یا کالاهای غیر ضروری مانند سرگرمی و اوقات فراغت، اقتصاد می تواند به طور قابل توجهی بر سهم بازار تأثیر بگذارد. فروش و حاشیه سود بسته به زمان سال می تواند متفاوت باشد، به این معنی که رقابت همیشه در بالاترین حد خود قرار دارد.

رقابت بالاتر اغلب منجر به استراتژی های مخاطره آمیز می شود. به عنوان مثال، شرکت ها ممکن است تمایل داشته باشند به طور موقت پول خود را از دست بدهند تا رقبا را از صنعت خارج کنند و سهم بیشتری از بازار را به دست آورند. هنگامی که آنها سهم بیشتری از بازار دارند، می توانند قیمت ها را افزایش دهند.

مطالب مرتبط:

گیمیفیکیشن چیست؟

چگونه به یک کارآفرین تبدیل شویم؟

10 ابزار طراحی اپلیکیشن برای توسعه دهندگان

Related Post

Leave a Comment